wiellagers hyundai tucson

Er zijn onderdelen in de auto die je nooit of vrijwel nooit hoeft te vervangen, omdat ze lang mee gaan. Dan kun je denken aan de remklauw of de draagarm. Er zijn echter ook onderdelen die sneller slijten, en dus af en toe aan vervanging toe zijn. Dat geldt onder andere voor de wiellagers. De wiellagers Hyundai Tucson zijn misschien stevig maar ze gaan uiteindelijk ook een keer vervanging nodig hebben. Wat je dan moet doen? Dat lees je hier.

Problemen herkennen

Het is belangrijk dat je leert om problemen met je auto te herkennen. Dat is geen onderdeel van het halen van het rijbewijs, maar zou het volgens sommigen wel moeten zijn. Wiellagers kunnen slijten en wanneer dit zo is, dan kun je dat herkennen aan geluiden. Zingend of fluitend geluid uit de auto? Dan is de kans aanwezig dat er iets met de wiellagers aan de hand is. Maar ook bij een brommend geluid bestaat de kans dat het aan de wiellagers ligt. Het in dit geval handig om ze te vervangen.

wiellagers hyundai tucson

Naar de garage

Wiellagers kun je in principe zelf vervangen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je weinig kennis van auto’s hebt, het veiliger is om je auto weg te brengen naar een garage of monteur. Veiligheid staat voorop als het gaat om autorijden. Het is dan ook belangrijk dat alle onderdelen goed functioneren en goed geïnstalleerd zijn. Anders kun je misschien wel een ongeluk veroorzaken, doordat er iets mis gaat met de auto wanneer je op hoge snelheid rijdt. 

Rijstijl 

De manier waarop je rijdt heeft direct invloed op hoe lang een wiellager meegaat. Het is daarom belangrijk om je rijstijl aan te passen zodat de auto beter bewaard wordt gebleven. Afhankelijk van je rijstijl gaan wiellagers vaak meer dan 100.000 kilometer mee. Dat is best lang, dus als jij hier ver onder zit dan is het tijd om je rijstijl eens kritisch onder de loep te nemen.