Gezien op tv
TV programma’s worden steeds persoonlijker; wie goed kijkt ziet steeds meer bekende Nederlanders op de buis komen die een eigen reality show hebben. Het zijn de mensen als Frans Bauer en Roy Donders die het aandurven om Nederland een kijkje in hun leven te laten nemen. Deze BN’ers kiezen ervoor om hun privé leven te delen, en het zorgt ervoor dat de sympathie van hun publiek voor deze artiesten groeit. Je ziet bij dit soort reality shows niet alleen hoe het er bij de artiesten thuis aan toe gaat; je ziet ook wat ze allemaal doen voor de kost.

Kleine zalen bezoeken
Wie denkt dat deze artiesten alleen maar bij grote tv programma’s komen om er de kost te verdienen heeft het mis; je ziet juist dat de artiesten van een dergelijk tv programma naar kleine zalen gaan om het publiek te entertainen. Ze treffen er publiek wat uitkijkt naar hun optreden en wat zich door de kleinschaligere setting één voelt met de artiest en de hele ambiance van de zaal. Een artiest als Roy Donders grijpt een dergelijke gelegenheid nogal eens aan om zijn collectie huispakken mee te nemen om er een alternatieve pop up store te starten. De fans duiken juichend op dit soort merchandise af wat voor een razend populair feest zorgt. “
Op een andere manier in de populariteit
Er zijn echter ook een hoop artiesten die de populariteit op een andere manier verwerven. Zij komen juist op een negatieve manier in het nieuws waardoor hun naam genoemd wordt. Een duidelijk voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Dave Roelvink die duidelijk de ‘bad boy’ uithangt. De zoon van Dries Roelvink is daardoor echter wel en veel gehoorde naam in de scene wanneer het aankomt op artiesten. Dave is zelf actief als DJ en als zanger, maar onder deze publiciteit zou zijn carrière nooit van de grond zijn gekomen. Ook Dean Saunders kwam ooit op een negatieve manier in het nieuws; het heeft zijn loopbaan als zanger een enorme boost gegeven.
Andermans roem als eigen bekendheid
De laatste groep BN’ers die bekendheid krijgt zijn de artiesten die andermans repertoire vertolken. Zij doen dit vol overgave en zijn vooral bekende van tv musicals en films waaraan ze hun medewerking verlenen. Een mooi voorbeeld van een dergelijke artiest is Martijn Fischer. Hij vertolkt met name André Hazes en trekt daardoor het publiek wat voorheen van dit muziekgenre hield.