Credit beheer

Credit beheer is een proces voor het analyseren en controleren van jouw kredietrapport en het aanbrengen van wijzigingen die nodig kunnen zijn. Dit omvat alle wijzigingen in je persoonlijke gegevens, zoals adressen, telefoonnummers en werkgevers. Credit beheer kan ook inhouden dat je jouw uitstaande schulden aflost door een hogere rente te betalen of op een andere manier te betalen. Het is echter belangrijk op te merken dat je niet meer dan je je kunt veroorloven aan deze betalingen moet uitgeven, omdat het alleen jouw schuld zal vergroten en het probleem erger zal maken.

Kan ik mijn credit beheer uitbesteden?

Dit is vaak een lastige vraag. Hoewel er bedrijven zijn die je kredietrapport beheren en advies geven over hoe je het kunt verbeteren, hebben ze geen toegang tot het eigenlijke kredietrapport zelf. Ze zijn afhankelijk van wat je hen vertelt over jouw rekeninggeschiedenis. Dat gezegd hebbende, als je iemand zoekt die jouw krediet voor je beheert, kunnen deze bedrijven je misschien wel helpen. Maar als je iemand wilt die direct op je rekening veranderingen kan aanbrengen (sommige rekeningen met een hogere limiet dan andere afbetalen, schulden van de ene rekening naar de andere verplaatsen, etcetera), dan is het waarschijnlijk het beste om het gewoon zelf te doen.

Credit beheer

De redenen om credit beheer uit te besteden

Er zijn twee belangrijke redenen waarom het zinvol kan zijn deze taak uit te besteden:

1. Je tijd is meer waard dan het geld dat je zou besparen door dit zelf te doen. Het kan uren of tientallen uren in de loop van een jaar kosten om je kredietgeschiedenis bij te houden, en zelfs als het maar één uur kost, kan dat ene uur dat je aan iets anders dan je werk besteedt, veel meer waard zijn dan welk bedrag dan ook.

2. Je hebt niet de vaardigheden of de kennis om dit zelf te doen. Misschien denk je dat het bijhouden van jouw kredietgeschiedenis je zal helpen positieve gewoonten op te bouwen of je zal leren wat er zich achter de schermen afspeelt als het om krediet gaat, maar als het een gebied is waar je het gevoel hebt dat je professionele begeleiding nodig hebt, is het misschien zinvoller om iemand anders te betalen om dit voor jou te doen. Credit beheer kan ingewikkeld en verwarrend zijn en er zijn veel manieren waarop het fout kan gaan.

Heb jij nog vragen open staan na dit artikel? Op deze website lees je nog meer over credit beheer!