Op het podium voor zo een vijf duizend man staan en je piano vaardigheden laten horen willen de meeste gedreven pianisten zeker wel. Er ontstaan echter diverse problemen die het doel nauwelijks haalbaar maakt. Problemen zoals: het niet in staat zijn om de juiste piano te kunnen vinden, geen motivatie en omgevingsfactoren zijn enkele voorbeelden die jouw stap als professionele pianist onderbreekt.

In deze blog schrijf ik hoe je op deze punten kan inspelen waardoor je uiteindelijk de eerste stap kan zetten. Veel leesplezier!

Stap 1 : Aanschaffen van de juiste piano

Heb je behoefte om net als de wereldberoemde componist Wolfgang Mozart te spelen? Dan adviseer ik om een soortgelijke piano te kopen. Een piano kopen  kent meerdere stappen.

De eerste stap is de behoeftebepaling. Je bent ervan bewust dat je behoefte hebt gekregen om de eerste stap naar de professionele wereld te zetten.

De tweede stap is de overwegingsfase. Bij deze fase vergelijk je diverse mogelijkheden. Denk vanuit je wensen en behoeften. Het zal immers lonen om vanuit je koopkracht na te denken. Kan je de piano financieel gezien veroorloven?

Stap 2:  Omgevingsfactoren en motivatie

Als je in een wat informele omgeving bevind, probeer je dan zo veel mogelijk te associëren met gemotiveerde mensen. Je omgeving bepaalt overigens je motivatie. Als je voornamelijk negatieve en niet motiverende dingen hoort, dan zal je automatisch ook niet gemotiveerd te werk gaan.

Mensen die je aanmoedigen kunnen zeker een positief impact op jouw toekomst hebben. Zo krijg je meer motivatie en steun van je omgeving.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad en ik adviseer zeker om de website van Pianometropool nog eens te bekijken!