Ben jij van plan om een Agave plant aan te schaffen? Dan is het wel belangrijk om je te verdiepen in deze plant. In dit artikel ga je alle informatie vinden die je nodig hebt voor het verzorgen van de Agave. De Agave komt oorspronkelijk voor in Mexico. Hier in Nederland mag je het gerust een kamerplant noemen, dit omdat hij niet zou overleven in het standaard Nederlandse klimaat. De plant is familie van de Agavaceae, en is een eenzaadlobbige plant. De Agave heeft geen stam, de bladeren groeien direct uit de grond. Net als bij de Aloë Vera zijn de bladeren dik en vlezig. De punten zijn scherp en bevatten een stekel, je moet daar dus voor oppassen.

Verzorging Agave

De Agave komt uit droge gebieden, in de bladeren slaan ze water op. Ze kunnen daarom ook lang zonder water. Het beste kun je de grond van de Agave helemaal laten opdrogen, geef hem vervolgens 1 of 2 weken later pas weer water. Een te natte grond zal namelijk wortelrot veroorzaken, dat Agave zal dan niet lang overleven. In de wintermaanden hoef je hem nog minder water te geven, je kunt hem dan gerust om de 6 weken water geven. Hoe meer zonlicht ze ontvangen, hoe meer water ze verbruiken. Een kleine Agave plant heeft ook meer water nodig in vergelijking met een grotere Agave plant. De plant besproeien is niet nodig, wel kan het gebruikt worden om stof van de bladeren te verwijderen. Zet hem altijd vol in de zon, de plant heeft namelijk minimaal 5 uren zonlicht per dag nodig, af en toe verplaatsen kan geen kwaad. De plant groeit niet snel, verpotten zal dan ook niet snel nodig zijn.

Waarom een Agave plant

Met de Agave plant creëer je een zuidelijke sfeer in huis. Het is een mooie, en vrij makkelijke plant om te verzorgen. Op warme zomerdagen zou je hem ook prima buiten kunnen zetten, om bijvoorbeeld je terras te versieren. Je zal het gevoel krijgen alsof je even in Mexico bent.