snowboards

Een jaar of vijftien geleden zag je helmen een stuk minder op de skipistes. Vaak willen mensen geen snowboard helm dragen omdat ze het niet lekker vinden zitten of ze vinden het niet stoer. Toch is het verstandig om een helm te dragen tijdens het skiën of snowboarden. Wanneer je valt kan het dragen van een helm voorkomen dat je ernstige verwondingen oploopt. Een botsing met een andere skiër of snowboarden kan al een snel een hersenschudding of erge hoofdpijn opleveren. In Oostenrijk is het dragen van een helm voor kinderen tot 15 jaar zelf verplicht.

Materiaal voor op wintersport

Voordat je een eigen snowboard en snowboard bindingen kopen, kun je er beter voor kiezen om je spullen te huren. Als je voor het eerst op wintersport gaat en niet zeker weet of je volgende jaren weer wil gaan, kun je een hoop kosten besparen door spullen te huren. Ook scheelt het een hoop bagageruimte wanneer je niet je eigen ski’s en snowboards moet meenemen. Het aanschaffen van een eigen snowboard of ski’s is erg prijzig. Kies er dus voor om eerst je spullen te huren, om te kijken of het wintersporten iets voor jou is.

Eigen snowboard schoenen aanschaffen

Als je vaker op wintersport gaat is het fijn om je eigen snowboard schoenen te hebben. Je voeten worden heel precies opgemeten zodat jij de perfecte schoen kan vinden. Daarnaast is het mogelijk om verschillende aanpassingen te laten doen om te zorgen dat bij iedere voet een schoen past. Er kan eventueel ook een speciale zool in de schoen worden gedaan waar dat nodig is. Zo heb je nooit meer last van je voeten tijdens de wintersport en kun jij de hele dag zonder pijn doorgaan. Niks is fijner dan je eigen snowboard schoenen te hebben.