Drenthe

Drenthe is een rustige provincie die bekend is om zijn hunebedden, maar natuurlijk is er nog meer te doen en te zien in de regio. Mooie natuurgebieden waar je kunt fietsen en wandelen, leuke attracties die geschikt zijn voor iedereen. Houd je van rust en natuur dan kun je er zeker niet omheen de provincie te bezoeken, heerlijk om een weekendje weg te gaan en dan helemaal tot rust te komen. Ben je een echte fietser dan kun je urenlang fietsen, maar ook wandelen of lekker rustig ergens zitten en genieten van de natuur is een optie. Kortom voor iedereen is er wel iets te doen.

Hunebedden

Wanneer je aan Drenthe denkt dan kun je er niet omheen, hunebedden, je kunt de provincie omschrijven als een groot openluchtmuseum. Grafkamers uit de prehistorie en hunebedden, in Borger wordt alles over de hunebedden verteld. Hunebedden zijn de oudste monumenten die Nederland heeft, het grootste exemplaar is meer dan 20 meter lang en is te vinden in Borger. De hoofdstad van de provincie is Assen, deze stad is compleet omringd door mooie natuur. Omdat de stad niet zo groot is kun je deze in een dag wel verkennen, in de binnenhaven kun je een drankje drinken en lekker wat eten.

Drenthe

Dierenpark Emmen

Emmen is eigenlijk de enige plaats in Drenthe die wat groter is, de stad is vooral bekend om Dierenpark Emmen wat er is gevestigd. De dierentuin is een leuk dagje uit voor het hele gezin om te doen, verder heeft Emmen niet heel veel te bieden. Je kunt er wel winkelen, maar om nu te zeggen dat de stad bruisend is gaat ook weer wat te ver. Wanneer je van een rustige stad houdt waar niet veel toeristen komen is het aan te raden er eens een keer te gaan kijken.