Vooral veel ouderen wonen in een huis maar willen verhuizen naar een appartement. De kinderen zijn het huis uit en soms is de partner ook nog overleden. Ze vinden het oude huis te groot en willen graag kleiner gaan wonen. Een appartement lijkt dan de ideale optie, ook omdat veel appartementen tegenwoordig een lift hebben. Het enige punt wat veel mensen weerhoudt is het inleveren van de tuin. Sommige appartementen hebben nog een balkon maar er zijn ook veel appartementen, zeker in de stad, die helemaal geen buitengelegenheid hebben. Dit hoeft alleen niet zo’n heel groot punt te zijn.

Geen balkon of tuin hebben

Het niet hebben van een balkon of tuin lijkt voor sommige mensen verschrikkelijk maar het hoeft niet zo slecht te zijn. Er zijn namelijk genoeg opties om nog steeds de zon en frisse lucht naar binnen te laten komen. De beste manier hiervoor is een Frans balkon. Hierbij worden er hele grote ramen geplaatst met nog een glasplaat ervoor. Je wilt natuurlijk niet als je de ramen open doet dat je zo naar beneden valt. Hierdoor kun je in de zomermaanden lekker met je kopje koffie in de zon gaan staan en komt er ook veel warmte en licht je huis in. Verder komt er ook in de winter zon naar binnen zonder dat de kou ook naar binnen hoeft te komen. Dit is dus ideaal.

Nadelen geen balkon of tuin hebben

Natuurlijk is een frans balkon niet hetzelfde als het echt hebben van een tuin of een balkon. Je kunt niet lekker even buiten een boek gaan lezen of eten in het zonnetje. Dit kun je echter wel gebruiken als een excuus om vaker uitjes te doen. Je kunt namelijk bij vrienden gaan chillen of eten die wel een tuin hebben, een picknick houden in het park, een strandwandeling maken of op een terras eten. Er zijn dus genoeg gelegenheden om buiten te zitten en te lopen dus hoe erg is het als je dit alleen niet allemaal thuis kunt doen? Heb je interesse in andere balkonhekken in plaats van een Frans balkon? Kijk dan online!